Meer informatie
0356242003

dierenwinkel hilversum facebookActies &
Aanbiedingen

Hond en Voeding

Een gezonde hond begint bij gezonde voeding. Kies daarom altijd een kwaliteitsvoeding die is aangepast aan de behoeften van uw hond. Maar wat is goed hondenvoer? Goed voer is waar uw hond het goed op doet. Iedere hondenlichaam is anders en vraagt om een andere voeding.  Het is dus niet zo eenvoudig om te zeggen dat uw hond een specifiek merk moet eten.

Wel kunnen we onderscheid maken in de verschillende soorten voeding.

Welk voer geef ik mijn hond?

Zoals gezegd is de beste voeding voor uw hond er 1 die het best past bij uw type hond. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld het ras, de leeftijd en of uw hond problemen heeft met de huid of darmen.

Een volledige voeding bevat alle voor de hond essentiële voedingstoffen. Elke hond heeft een minimale hoeveelheid aminozuren (bouwstenen van eiwitten), vetzuren, vitaminen en mineralen nodig. Bovendien is het belangrijk dat de eiwitten die gebruikt worden veelal van dierlijke afkomst zijn. Deze zijn makkelijker verteerbaar voor een hond.

Wij bieden een totaal assortiment hondenvoer aan, die aan bovenstaande eisen voldoen. Verschillende merken en soorten voeding met allen hun specifieke eigenschappen. Om er achter te komen welke voeding voor u geschikt is kunt u zich laten informeren door 1 van onze medewerkers. 

Kan ik mijn hond vers vlees voeding geven?

Een complete (diepvries) versvleesvoeding levert, net als hondenbrokken, belangrijke voedingsstoffen. Het is puur en bevat geen onnodig toegevoegde grondstoffen. Zo bevatten de vers vlees worsten van Carnis geen koolhydraten als rijst of granen.

Daarnaast heeft het verse vlees nog extra voordelen en is het hierdoor goed in te zetten in bepaalde situaties. Diepvries voeding kun je geven wanneer de vertering van de hond uit balans is geraakt en de stofwisseling niet meer optimaal functioneert. Het maagdarmstelsel is van slag, waardoor de hond bijvoorbeeld aan de diarree is. Het is dan belangrijk dat het huisdier weer enzymen gaat aanmaken en weer een optimale darmflora krijgt. Vers vlees zorgt voor direct herstel van de darmflora, waardoor er snel weer een stevige ontlasting is en alle voedingsstoffen weer goed worden opgenomen.

U kunt bij ons terecht voor de volgende merken vers vlees:

  • Duck Natuurvoeding
  • Prins Total Care
  • Carnis Vers Vlees worsten
  • Natures Menu
  • Farm Food Fresh

Naast de diepvries maaltijden kunt u bij ons ook terecht voor vlees dat buiten de diepvries om gegeven kan worden. Edgar & Cooper blikjes en vlootjes, Renske vers, Gran Carno Animonda en Natures Menu zijn de merken waarvoor u bij ons terecht kunt. Al deze merken bevatten meer dan 60% vlees en zorgen dus voor een goede vertering. Dit in tegenstelling tot de supermarktmerken die vaak slechts 4% vlees bevatten.

 

Welke soorten brokken zijn er?

Naast de bekende krokante (geëxtrudeerde) brokken zijn er de geperste brokken.

Het verschil tussen een geperste en een krokante brok is ten eerste het productieproces waarmee de brokken worden gemaakt. De geperste brok wordt gemaakt bij een temperatuur rond de 75° C waardoor de grondstoffen een minder hoge hittebelasting krijgen en van goede kwaliteit blijven. Bij extruderen worden temperaturen bereikt van boven de 100°C.

Er is geen stelregel te noemen wanneer een hond de geperste of geëxtrudeerde brok zou moeten eten. Wel is het zo dat de geperste brokken van bijvoorbeeld Farm Food en Carnis in de meeste gevallen een positieve werking hebben op maag en darm.

Overstappen van voeding.

Mocht u om een of andere reden willen overstappen van voeding. Doe dit dan altijd in overleg met een van onze medewerkers. Door de andere samenstelling kan het zijn dat het lichaam van uw hond hier op reageert. Dit komt dan niet door de kwaliteit van het product maar doordat het lichaam van uw hond simpelweg moet wennen aan de nieuwe samenstelling.

U kunt het beste 7 tot 10 dagen vers voer geven om de darmen van uw hond te reinigen om vervolgens een goede brok voor uw hond te kiezen. Op deze manier heeft u het beste resultaat en heeft u een goed beeld hoe uw hond reageert op de nieuwe brokken. Een andere manier om over te stappen is het geleidelijk mengen van het voer. Om zo in ongeveer 7 dagen over te stappen.

Mengen tussen geperste en krokante brok heeft niet veel zin, omdat de brokken beide op een andere manier worden verteerd. Bij een overstap van krokant naar geperst is het dus het beste eerst vers vlees te geven.

Welke merken verkopen wij?

Wij zijn dealer van diverse merken hondenvoeding te weten:

Ieder merk heeft specifieke eigenschappen, samen met u kunnen we een voedingsadvies op maat geven.

Voor meer informatie over de diverse merken en producteigenschappen kunt u kijken op onze webshop. www.langhoutdieren.nl

 

Hilvertsweg 115
1214 JB Hilversum
035 624 2003
info@langhoutdierenspeciaalzaak.nl


© Langhout Dierenspeciaalzaak Website design amsterdam